Thursday, December 13, 2007

Arif and his parents

Session pagi tu buat saya rindu dekat anak dan suami saya di rumah.. saya datang berseorangan hari tu sebab masa keluar dari rumah, mereka masih enak lagi tidur di atas katil... saya lihat mereka bertiga ini meluangkan masa bersama2 dan saya rakam pula saat2 itu terasa seolah2 saya merakam gambar keluarga sendiri.. mereka buat saya tersenyum dan tidak lupa pada keluarga di rumah..

Umur seperti Arif inilah yang paling seronok sekali untuk diambil gambar.. malangnya ketika anak saya sebaya ini.. saya tidak dapat merakamkan gambarnya seperti ini especially di park seperti ini....

Arif walaupun agak susah tersenyum pada hari itu.. tetapi saya tetap seronok mengambil gambarnya.. duduknya masih belum stabil.. dirinya masih belum betul2 tegap.. aksi itulah yang buat saya terhibur melihatnya..

Kadang2 dia ketawa melihat telatah ibu dan ayahnya.. dan pada waktu itulah saya tidak melepaskan peluang mengambil gambarnya.. saya belajar walaupun kanak2 ini jarang sekali melihat kamera saya.. tetapi wajahnya tetap comel!!!Saya balik rumah mencari balik gambar2 saya bersama anak dan suami.. tetapi saya tidak jumpa portrait yang betul2 proper seperti mana saya ambil gambar keluarga orang lain.. waktu itu terdetik di hati saya.. untuk mengambil gambar bersama mereka seperti ini.. sangat2 lah teringinnya!!
Zam.. thanks atas kesempatan yang diberikan ini.. thanks jugak sebab menyedarkan saya betapa pentingnya saat2 ini untuk dirakamkan.. kerana ia datang mungkin hanya sekali..


Quote~


"its totally superb & amazing la zubye!!!! ;)
what a wonderful moments that we have that morning :D....even..haritu arif a bit moody..saje tak mau senyum..but the pix aaghhh..awesome biasanye arif tu cheeky je..maybe pagi2 dah kena bangun then dengan tersesat nye..ehehe..buatkan dia moody lak.. anyway so sorry pasal kami lambat, semua schedule zubye tertunda..ehehevgood job zubye.. and i totally sokong what ever decision u made 4vyou n your family hapiness ;)"


-regards,
zam mama Arif

Blog Archive

Contact

E-mail : eyesofgrace@gmail.com

Followers

Online Visitors