Sunday, May 4, 2008

Ebi ke tuu...?

Selalunya amik gambar baby2 kecik je..kali ni haa.. hamikk.. setinggi2 orang saya shoot kali ni... ekkekeke.. shoot org dewasa sgt2 lah berbeza dengan shoot kanak2 yg selalu saya ambil sebelum ni.. walaupun sebelum ni ada ambil org dewasa iaitu the parents of the lil' kids.. tapi kali ni lain sikit sebab amik gambar dia sorang2.. cabaran pun berbeza.. walaupun tak perlu nak berkejar2 tapi kali ni kena mengasah idea agar gambar tidak nampak begitu kaku..nak menampakkan mood releks dan simple.. sesuai la dengan mode org2 muda gitu kan.. selain daripada tu kena ambil angle betul2 sebab Ebi ni tinggi betul orangnyaaa.. berbanding dengan saya yang kemetot ni kadang2 kena berjengket nak amik gambar dia.. hahahha!!


Sebenarnya ada byk lagi aksi2 spontan yg dibuat oleh Ebi.. contohnya seperti melompat.. berlari.. menari.. memanjat pokok (hahhaaha!) dan sebagainya.. tapi atas menghormati permintaan pihaknya saya tak dapat nak upload semua gambar2 tu.. nak buat surprise kepada fan club katanyaaa... so tunggu saja mereka sendiri yang publish gambar2 tersebut k!!

Ini pertama kali saya ber outdoor photoshoot dengan pelajar Akademi Fantasia.. Terima kasih kepada Kak Lisa yang memperkenalkan saya kepada Ebi.. Mungkin lepas ni bolehlah akak kenalkan saya pada pelajar2 lain pula ye.. contohnya seperti Mawi ke.. Mila ke... eh.. Mila pulak.. :p (apa salahnyaaa hehee) ok la tu!! :Dhehehhe.. ada sesiapa adik2 yang masih solo lagi di luar sana yang nak akak ambil kan gambar? tak perlu ada any special occasion.. just ambil suka2 untuk penuhkan album atau untuk cukupkan portfolio model pun boleh.. call me for further detail ok ;-)!


"this so stunning...thanks for the lovely picture...definitely we will come again to you for the next session...hehehehe good job zubye!!"
~Kak Liza

Blog Archive

Contact

E-mail : eyesofgrace@gmail.com

Followers

Online Visitors