Wednesday, January 7, 2009

Laughter is the best medicine


yer betul... tak percaya cuba tanya doktor yang sorang ni... ketawa boleh menghilangkan stress.. menyegarkan minda.. bukan itu sahaja.. malah boleh buat kiter jadi awek muda... hah!! apa lagi...! mari ketawa beramai2... muahahaha..!
ye hari itu saya ambil gambar seorang doktor dan family nyer.. dia juga merupakan kakak senior yang paling saya rapat masa kat sekolah menengah dulu.. dengan dia lah saya belajar mencuci pakaian.. menggosok baju.. mengemas katil.. malah dia juga selalu memberi kata2 perangsang kepada saya agar tidak selalu homesick masa awal2 masuk asrama dulu..

hari ini dia sudah ada 3 anak.. comel2 dan kecil2 mata mereka semuanya.. hehehhe... dulu kami dipisahkan agak jauh juga apabila dia kena posting di kedah... tapi dia tetap menjadi sumber rujukan saya.. atau dengan kata lain menjadi doktor peribadi kami sekeluarga.. mana tidaknya.. asal ada masalah sakit ke apa ke.. esp yang melibatkan anak saya.. mesti saya sms kat dia.. hatta.. anak kena ruam dekat punggung pun saya sibuk sms dia nak tau kena buat apa.. tidak kira kot orang tu sedang berada di dewan bedah ke atau sedang di dewan bersalin..:p saya rasa sampai sekarang dia sudah tau sejarah kesihatan anak saya walaupun sebenarnya tidak pernah sekalipun dia merawat anak saya secara fizikal tetapi hanya ber sms sahaja..

sejauh2 dia tinggal di utara dulu akhirnya kini kami berjiran!! wah sungguh tidak disangkakan.. keluarga ini kini berpindah berdekatan dengan rumah saya.. dan apa yang paling best rumah mereka belakang jalan sekolah tadika anak saya je... seronok nya rasa .. nanti bertambah lagi lah kawan2 saya di sini.. boleh kiter petang2 kalau Kak Maiza cuti kita pekena teh tarik dekat Hj Tapah ye.. (hj Tabah bak kata anak saya.. wah.. tabahnya pak aji tu yer..LOL)

oh ya.. bercerita tentang perihal ketawa tadi... ini satu lagi family yang sangat happy go lucky... ketawa dan sengih sahaja.. walaupun untuk mengontrol 3 kanak2 itu bukanlah mudah... huih tidak mudah untuk mendapat kan gambar yang betul2 elok 5 orang dalam sekeping gambar ... ada sahajalah halangannya... kalau tak percaya cuba tengok gambar di bawah ini... yang 4 org tu dah cun2 jalan beriringan... sekali tiba2 abang berlari pulak entah ke mana... but it was totally fun though... saya bukan je ambil gambar mereka.. malah saya pun turut sama2 berada dalam keseronokan mereka berlima.. turut sama berlari2.. berbaring2... agar mood happy tu sentiasa ada.. mujurlah anak2 ini semua memang peramah dengan kamera.. tidak terkujat tengok auntie asyik menghala lense ke arah mereka.. kalau tak mesti tgh syok2 ketawa tu tiba2 terhenti bila tgk makcik yang sorang ni berlari kearah mereka sambil beraksi tidak ubah seperti paparazi.. walaupun mereka ligat.. tapi dalam keligatan tu sempat juga mereka menoleh sekali sekala ke arah kamera saya...


Ok.. apa perasaan anda semua setelah melihat gambar2 ini?
HAPPY??
atau rindu keluarga masing2?
apa lagi.. go get your family and hugs them now!


Blog Archive

Contact

E-mail : eyesofgrace@gmail.com

Followers

Online Visitors